Koululaistoiminnan vastaava - Katja

Helmikuun Hallituslainen on Katja Varis, 42v

Hän on tehnyt paljon töitä maalliskuussa alkavan äiti-tytär ryhmän toteuttamiseksi. Katja on hankkinut tilan, ohjaajat ja tehnyt töitä sen eteen, jotta kaikki pystyisivät osallistumaan tuloista riippumatta kurssille. Hän on myös ryhmän vertaisohjaajana yhdessä Sannan kanssa. Hän myös aktiivisesti osallistuu alueen tapahtumiin, yhteistyöverkostojen toimintaan ja tuo yhdistystä tutummaksi Tapanilalaisille. Kaiken tämän hän tekee oman päivätyön ja kahden lapsen perheen äitinä.

Tähän yhdistykseen siirryin MLL Pikku Huopalahden yhdistyksestä, kun muutimme alueelle lokakuussa 2015. Ajattelin, että tapa tutustua toisiin äiteihin alueella on mennä MLL:n touhuun mukaan. Olen tällä hetkellä hallituksen jäsen, ja yritän miettiä miten tavoittaisimme alueellamme ala- ja yläastelaisia. MLL:n toiminta tuli tutuksi jo 15-vuotiaana, kun kävin kotipaikkakunnalla lastenhoitajakurssin ja tein lastenhoitotyötä MLL:n kautta

Vapaaehtoistyö antaa iloa, energiaa ja merkityksellisyyden kokemuksen. Merkittävimpänä koen, kun tavoitteenamme ei ole mikään sen vähäisempi kuin onnellinen lapsuus kaikille lapsille ja perheiden tukeminen tässä työssä. Olen jo pienenä ollut äitini mukana lattialla pyörimässä, kun hän on tehnyt vapaaehtoistyötä yhdistyksessä ja ollut kokouksissa. Olen kasvanut siihen, että saatu hyöty ei ole aina rahassa mitattavissa.

Katja kertoi myös oman suosikkimuistonsa vapaaehtoistyöstä. ”Yhdistyksemme perinteisessä Kevättempauksessa pari vuotta sitten leikkipuisto Kurranummessa pääsin tiskin taakse tekemään pienille ja isoille asiakkaille vaaleanpunaisia hattaroita. Se oli joku lapsuuden onnellinen haave, mikä siinä toteutui.

Terveisin, Katja