Syyskokous 2017

Monasti perheen kasvaessa kulut kasvavat ja saattaa olla, että perheen tulot putoavat roimastikin vanhempainvapaan myötä. ”Vanhempina oma taloutemme pitäisi olla kunnossa, jotta voimme turvata perheemme hyvinvoinnin, ja kasvattaa lapsistamme taloudellisesti vastuullisia yksilöitä", sanoo Nina Nordlund, Lapset ja raha -blogin pitäjä. 

Talousblogisti Nina Nordlund on tämän hetken näkyvimpiä nimiä sijoittamiseen liittyvissä mediaviittauksissa. Nina tulee pitämään puheenvuoron lapsiperheen talousasioista MLL Tapaninkylän syyskokoukseen torstaina 23.11.2017 klo 17.30-18.30 leikkipuisto Kurranummeen. Jäsenille ja uusille jäsenille avoin syyskokous pidetään luennon jälkeen klo 18.30-19.30.

Nina on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri, sekä lasten ja nuorten hoitoon suuntautunut lähihoitaja. Nina on perustanut suositun talouskasvatusblogin ’Lapset ja raha’, toimii yrittäjänä ja on ollut luennoimassa erilaisissa tilaisuuksissa säästämisestä ja sijoittamisesta. Nina valittiin kakkoseksi Nordnet-pankin suositun talousaiheisen podcastin vieraiden TOP 10 -listalla viime vuonna. Tänä syksyltä Ninalta ilmestyi myös esikoiskirja, ’Kun säästöpossu ei enää riitä’. Siinä Nina kertoo miten taloutta voi hoitaa yksinkertaisesti, mutta tehokkaasti. 

Hoitovapaa on taloudellisesti haastavaa aikaa

Nina ymmärtää hyvin, että hoitovapaa on taloudellisesti haastavaa monelle perheelle. ”Halusin olla pidempään hoitovapaalla erityisesti kuopuksemme kohdalla. Selvittelin paljon erilaisia mahdollisuuksia saada lisätuloja. Osallistuin muun muassa verkostomarkkinointikoulutukseen, mutta totesin että se ei ollut minulle sopivin vaihtoehto,” kertoo Nina Nordlund. ”Olin kouluttautunut lähihoitajaksi, joten pystyin tekemään hoitovapaalla keikkaa päiväkodeissa. Lopulta perustin yrityksen, jotta pystyin tekemään joustavasti töitä myös kotoa käsin.”

”Blogin kirjoittaminen ja kirjoittajan työ alkoi suuren menetyksen johdosta, kun kuopuksemme kaksoissisko menehtyi synnytyksessä. Se sai minut ymmärtämään, että haluan turvata talouteni, että voin viettää aikaani enemmän perheeni kanssa. Siinä vaiheessa aloimme mieheni kanssa asuntosijoittajiksi. Lisäksi vakituiseen päivätyöhön palaamisesta tuli tunne, että silloin en pystyisi tekemään kaikkea sitä, mitä minun on tarkoitus tehdä." Säästäminen oli kiinnostanut Ninaa jo lapsesta saakka, ja aikuisena oman talouden tasapainottaminen ja kohentaminen tuli vain tärkeämmäksi. 

Hyvin hoidetut talousasiat mahdollistavat omien haaveiden seuraamisen 

”Blogin aihe ’Lapset ja raha’ tuntui minusta alun alkaen tärkeältä aiheelta. Totesin myös, että tiesin säästämisestä ja sijoittamisesta siinä vaiheessa jo paljon. Suoranaista koulutusta minulla ei sijoitus- ja rahoitusalalle ollut, mutta olen opiskellut ja kurssittanut itseäni aiheesta runsaasti vuosien mittaan. Omien lasten kautta koin tärkeänä pohtia, ja kirjoittaa auki monia vanhempia askarruttavia talouskysymyksiä. Puolen vuoden sisällä, kun olin aloittanut blogin, olin saanut kustannussopimuksen talousaiheeseen kirjaan.” Nina huomasi myös miten tärkeää oli, että sen lisäksi, että lapset oppivat säästämään ja käyttämään rahaa, että he oppivat lahjoittamaan myös hyväntekeväisyyteen. Kokemustensa kautta Nina Nordlund toivoo, että hänen jakamansa näkökulmat ja taloustietoisuus voisivat auttaa muita vanhempia tekemään viisaita toimenpiteitä paremman taloudellisen aseman saavuttamiseksi. ”Henkilökohtaisena tavoitteenani on, että pystyn elättämään itseni blogini ja varallisuusvalmennuksen avulla. Lisäksi sijoitan pieniä summia kuukausittain rahastoihin ja aina kun on mahdollisuus, pyrin tekemään isompia sijoituksia.” 

Tervetuloa kuulemaan Ninaa 23.11.2017 klo 17.30 leikkipuisto Kurranummeen.

Luento on avoin kaikille ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!