Suojatiepäivystys

Suojatiepäivystys elokuussa 2018

MLL Tapaninkylä on mukana suojatiepäivystyksessä koulujen alkaessa elokuussa 2018. Tavoitteena on toteuttaa suojatiepäivystys aamuisin kahtena ensimmäisenä koulupäivänä Siltamäen ala-asteella, Suutarilan ala-asteella, Tapanilan ala-asteella ja  Suutarikylän peruskoulun alakoululla (ent. Töyrynummen ala-aste)klo 8.30-10.00.Voit myös olla sinulle sopivan ajan.

Suojatiepäivystyksessä vapaaehtoiset päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyyydessä lasten saapuessa kouluun. Tarkoituksena on kiinnittää tiellä liikkuvien huomio ja varmistaa koululaisten turvallinen kadunylitys.
Turvaa lasten koulutie ja anna aikaasi − vastineeksi saat hyvän mielen! :)

Lähtisitkö Sinä mukaan suojatiepäivystäjäksi? Lisätietoja osoitteesta TapaninkylanYhdistys@mll.fi

MLL Tapaninkylällä on voimassa oleva vapaaehtoistyöntekijöiden vakuutus.

Tule koulutien turvaajaksi!

Viisi alakouluikäistä lasta kuolee ja yli 160 loukkaantuu liikenteessä vuosittain. Suurin osa alakouluikäisten jalankulkijoiden henkilövahingosta tapahtui tietä ylitettäessä. Mitäpä, jos tekisimme yhdessä tälle jotain?

Starttaamme elokuussa Uudellamaalla koulujen alkaessa koulutien turvaajat -kampanjan, joka on toteutettu yhteistyössä Nordea Henkivakuutuksen kanssa.Vapaaehtoiset koulutien turvaajat päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä lasten saapuessa kouluun.

Koulutien turvaajien tavoitteena on saada autoilijat huomaamaan pienet koululaiset ja turvata näin lasten koulutietä ensimmäisinä koulupäivinä. Suojatien ylitykset voivat olla vaaranpaikka monelle pienelle koululaiselle. Punaisia päin ajavat autot ja liikennevalottomat suojatiet saattavat hämmentää koulutietään vasta opettelevia ekaluokkalaisia.

Siksi tarvitsemme juuri sinun panostasi herättämään huomiota tärkeälle asialle, ja saada autoilijat hidastamaan vauhtia ja lisäämään tarkkaavaisuuttaan suojateiden läheisyydessä.

Voit myös kertoa asiasta somessa: #koulutienturvaaja #mylife

Tule turvaamaan lasten koulutietä, puoli tuntia yhtenä aamuna riittää!

Tulisitko vapaaehtoiseksi?

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

MLL Tapaninkylä järjesti suojatiepäivystyksen ensimmäistä kertaa koulujen alkaessa vuonna 2013 Siltamäen ala-asteen, Suutarilan ala-asteen ja Immolantien sivukoulun läheisyydessä yhteistyössä Lions Club Helsinki Siltamäen kanssa. Suojatiepäivystäjät kokivat saaneensa ohikulkijoilta kiitosta ja varsin positiivista palautetta. Suojatiepäivystys on tämän jälkeen järjestetty myös vuosina 2014 ja 2015. Mukana on ollut myös Tapanilan ala-aste ja Hiidenkiven peruskoulu. Paikallisena yhteistyökumppanina ovat olleet Lions Club Helsinki Siltamäki ja Suutarinkoti. Vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiä ollut mukana yhteensä noin 25.

Kiitos kaikille vapaaehtoisille ja turvallista koulutietä jatkossakin kaikille koululaisille!

Alakoulujen rehtorit huolissaan lasten liikenneturvallisuudesta

Aamu-TV selvitti vaarallisia koulureittejä

Aikuisen esimerkki opettaa lasta liikennekäyttäytymisessä