Koululaisen ja vanhemman koodauskurssi

 

Pieni ROBBOScratch-koodauskurssi koululaiselle ja vanhemmalle järjestettiin toukokuussa Siltamäen ala-asteella kahtena keskiviikkona, 9.5 ja ke 16.5. Sen kesto oli 2 kertaa 1,5, tuntia.

Siltamäen ala-asteen tiloissa järjestetetyllä kurssilla aikuinen ja koululainen pääsivät yhdessä opettelemaan koodauksen perusteita ROBBO-roboteilla ja kokeilemaan yhteistyä uutta harrastusta. Tavoitteena oli järjestää hyväntuulinen ja innostava kokoontuminen.

Kurssi oli myös loistava tilaisuus vanhemmille tutustua koululaisten arkeen: graafinen ohjelmointikieli on osa peruskoulun opetussuunnitelmaa, mutta monelle aikuiselle se on uusi tuttavuus. Teknisten haasteiden vuoksi ei aivan päästy ulkoisen robotin ohjelmoimiseen, vaan saatiin "robotit" liikkumaan tietokoneen näytöllä. Tämä olisikin sitten toivotun jatkokurssin teema, katsotaan jos se järjestyisi vaikka ensi syksynä MLL:n toimesta.

Mukana koululaisten kanssa koodaamassa olivat rohkeat 9 isää ja 2 äitiä itsekin opettelemassa koodauksen perusteita. Ja niinhän siinä kävi, että koululaiset saivat opastaa vanhempiaaan. Koululaisia oli mukana 1. luokkalaisista 5. luokkalaisiin ja tällä skaalalla hienosti näkyi se, miten isommat koululaiset saivat aikaan jo monimutkaisia pelejä melkeinpä oma-aloitteisesti.

Koodauskurssin järjesti MLL Tapaninkylä ja ROBBO Europe yhteistyössä Siltamäen ala-asteen kanssa.

 

Palautelomake kurssin osallistujille:

 

 

 

Palautekysely koodauskurssista