Lisätietoa perhekahviloista ja mm. perhekahvilan vetäjänä toimimisesta myös MLL valtakunnallisilla nettisivuilla

Olisiko Sinulla ajatuksia perhekahvilatoimintaan liittyen? Voit tutustua muun muassa MLL Uudenmaan piirin sivustoon, ehdotuksiin perhekahvilakeskusteluista (pdf) tai perhekahvilan tehtäväkortteihin (pdf) ja esittää ideasi perhekahvilassa tai oheisella lomakkeella.

Osallistu perhekahvilan toiminnan suunnittelemiseen

Perhekahvilat

Tapaninkylän paikallisyhdistyksen toiminnan ytimenä ovat säännöllisesti kokoontuvat perhekahvilat. Perhekahvilat toimivat täysin vapaaehtoisvoimin ja yhdessä niistä voidaan tehdä viihtyisä ja virkistävä kohtaamispaikka arjen keskelle!

Perhekahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille äideille ja isille sekä lapsille aina vauvoista isompiin leikki-ikäisiin. Se tarjoaa mielekkäät puitteet ja mahdollisuuden tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin lapsineen. Kahvilasta löydät mukavaa juttuseuraa itsellesi sekä leikkikavereita ja monenlaista tekemistä lapsellesi. Perhekahvilassa käyminen on maksutonta, tarjoiluista peritään vain pieni omakustannehinta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Perhekahviloita pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja ohjelma suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa. Vapaan oleskelun lisäksi pyritään järjestämään ohjelmaa, esimerkiksi asiantuntijavierailuja tai toimintahetkiä lapsille, sen mukaan mitä kävijät ideoivat ja toivovat. Perhekahvilatoiminnan kaudet jatkuvat joulun jälkeen tammikuussa ja kesän jälkeen elo-syyskuussa, kun kokoontumisajat ja perhekahviloiden ohjaus on saatu sovittua. Tarkempia tietoja kunkin perhekahvilan toiminnasta löydät kahviloiden omilta sivuilta.

Tulisitko perhekahvilaohjaajaksi?

Oletko perhevapaalla tai hoidatko kotona pieniä lapsia? Kaipaatko tekemistä, jossa on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia, saada lapselle seuraa sekä samalla tehdä vapaaehtoistyötä lapsiperheiden hyväksi Mannerheimin Lastensuojeluliitossa?

MLL:n perhekahvilat toimivat vapaaehtoisvoimin. Perhekahvilan ohjaajalta ei vaadita erityistaitoja. Tehtäviä – kuten ovien avaus, kaupassa käynti, kahvin keitto, kävijöiden ystävällinen vastaanotto, ohjelman järjestäminen – vuorotellaan toisen ohjaajan / kävijöiden kanssa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin mietitään yhdessä, mitä voisit vapaaehtoisena tehdä perhekahvilassa.

Lisätietoja MLL Tapaninkylän perhekahvilatoiminnasta saat osoitteesta tapaninkylan.yhdistys(at)mll.fi.

Welcome to our Family cafés
Tutustu MLL:n "Mitä kuuluu vanhempi" -kyselyn 2016 yhteenvetoon klikkaamalla kuvaa